Nadácia Orange partnerom festivalu Atmosféra 2023

Obľúbený rodinný festival Atmosféra prichádza už 4. 8. ‐ 6. 8.2023 na slnkom zaliatu lúku do Hontianskych Nemiec. Príjemný víkend medzi vinicami bude oslavou leta, života a radosti.

Nadácia Orange ako jeden z hlavným partnerov festivalu bude opäť pri tom a okrem aktivít, ktoré ponúkne vo svojej zóne sa návštevníci budú môcť tešiť aj na zaujímavú diskusiu.

Čo ponúkne Zóna Nadácie Orange?

Nadácia Orange prinesie na festival Atmosféra svoju vlastnú zónu, kde si budete môcť oddýchnuť v pohodlných tuli vakoch, občerstviť sa a načerpať energiu a v neposlednom rade sa dozvedieť viac o jej dlhodobých aktivitách.

Lab s podporou Nadácie Orange

V Zóne Nadácie Orange nájdete aj obľúbený Lab, v ktorom si budete môcť vyskúšať prácu s najmodernejšími digitálnymi technológiami ako sú napríklad 3D tlačiarne, laser alebo lis na odznaky. Všetky aktivity Labu, ako aj workshop zameraný na výrobu lisovaných odznakov budú k dispozícii v sobotu, 5. augusta v čase od 10:00 do 20:00. Nezmeškajte príležitosť pretaviť svoje kretívne návrhy do personalizovaného odznaku alebo dreveného prívesku, či spoznať ďalšie aktivity, ktoré Lab ponúka. Lab je skrátka miesto, kde myšlienky dostávajú tvar.

REcyklujeme

Vedeli ste, že sa každý rok vyrobí približne 1,5 miliardy mobilov? Zrecyklovaných je však len 1 – 2 %. Tisícky mobilov ležia nečinne v našich zásuvkách, pričom by sme pre nich mohli nájsť iné využitie. Na festival preto prinášame v spolupráci Orange Slovensko aj recykláciu starých, nepotrebných telefónov.

Prineste nám do Zóny Nadácie Orange svoj starý, nepotrebný mobil a Orange sa postará o jeho ekologickú likvidáciu. Za každý odovzdaný kus navyše daruje 50 centov neziskovej organizácii INCIEN – Inštitút cirkulárnej ekonomiky.

Každému, kto nám prinesie starý mobilný telefón garantujeme, že s jeho obsahom už nebude žiadnym spôsobom manipulované. Navyše bude zaradení do súťaže o vstupenku na festival Atmosféra 2024. Svojich zákazníkov za to Orange dokonca odmení benefitom 10 GB dát alebo 5 € poukážkou na www.martinus.sk. Súťažné podmienky nájdete tu.

Čo s tým, keď sa vaše dieťa uzatvára do online sveta?

Okrem aktivít, ktoré na vás budú v Zóne Nadácie Orange čakať sa môžete tešiť aj na zaujímavú diskusiu na tému bezpečnosti na internete, ktorá bude prebiehať v príjemnom prostredí Diskusného lesa v sobotu 5. augusta 2023 v čase od 11:30 do 12:30.

Chcete byť pre vaše deti dobrým sprievodcom na internete? Viete, pred čím a ako by ste ich mali chrániť? Ako internet ovplyvňuje ich sebahodnotu, názory, vzťahy? Uzatvárajú sa príliš do online sveta a neviete, čo s tým? Marek Madro, psychológ a riaditeľ organizácie IPčko, vám poradí. Rozhovor povedie naša Andy Ungvölgyi, správkyňa Nadácie Orange.

Viac informácií o téme bezpečnosti detí na internete, ktorej sa v spolupráci s Orangeom venujeme dlhodobo, nájdete na beznastrah.online alebo v rovnomennej knižnej publikácii, ktorá je dostupná v kníhkupectvách, a ktorú budete mať možnosť získať aj priamo na festivale.

Tešíme sa na stretnutie s vami.

Tím Nadácie Orange

Minulé ročníky