Festival Atmosféra 2022

Aj tento rok sme jedným z hlavných partnerov Festivalu Atmosféra, ktorý sa bude konať v Hontianskych Nemciach 5. – 7. augusta 2022.

Spolu s IPčko prenesieme na festival časť klubu Machovisko, kde sa budete môcť porozprávať s odborníkmi na tému internetovej bezpečnosti. Zároveň sa môžete tešiť aj na workshopy Lab powered by Nadácia Orange, v rámci ktorých si budete môcť vyskúšať najnovšie stroje ako 3D tlačiarne a laser cutter, z ktorého si budete môcť vyrobiť drevený prívesok.

Okrem zóny Nadácie Orange sme pre vás pripravili zaujímavú diskusiu Ako na digitálne rodičovstvo.

Jedinečné Machovisko

V spolupráci s IPčko prenesieme na festival čas klubu Machovisko, ktoré sme spolu s IPčko otvorili minulý rok v Bratislave, s cieľom reagovať na aktuálnu potrebu poskytovania diskrétnej pomoci pre mladých ľudí s duševnými ťažkosťami. Tie často spôsobujú aj nástrahy digitálneho sveta, na čo spolu s Orangeom dlhodobo upozorňujeme viacerými aktivitami prostredníctvom či Festivalu pre dušu, špecializovanej webstránky beznastrah.online, či príručky Bez nástrah online, ktorá je dostupná v kníhkupectvách a budú ju môcť získať aj návštevníci festivalu.

Osobne o online svete

V srdci prírody, na stagei Diskusný les, sa rodičia v sobotu 6.8.2022 o 13.00 dozvedia ako na digitálne rodičovstvo.

• V bežnom živote rodičia upozorňujú svoje deti na nástrahy reálneho života a prirodzene tieto témy otvárajú. Avšak fungovanie v online priestore zatiaľ takou prirodzenou súčasťou rozhovorov v rodinách nie je, čo častokrát spôsobuje, že deti vpúšťame do online sveta neskúsené. V spolupráci s odborníkmi z IPčkaMarekom Madrom a Zuzanou Juránekovou prinesieme rady, ako sprevádzať deti online svetom tak, aby ostali v bezpečí.
  • Moderuje: Andrea Ungvölgyi, správkyňa Nadácie Orange

Lab powered by Nadácia Orange poskytne praktický náhľad na moderné digitálne technológie, ako 3D tlačiareň alebo laser cutter, z ktorého si návštevníci budú môcť vyrobiť drevený prívesok. Pre kreatívne duše sú v zóne Nadácie Orange pripravené antistresové maľovanky či muzikoterapia. Oddych dožičí relaxačná zóna s tuli vakmi, kde si každý môže vychutnať osviežujúce limonády či kávu.

Špeciálne inštalácie v  zóne Nadácie Orange

Zóna Nadácie Orange bude na festivale Atmosféra opäť najmä oázou pokoja a oddychu, priestoru na osobné rozhovory z odborníkmi z IPčka. Novinkou tohto ročníka sú dve inštalácie – zrkadlová stena, s nápisom „You are good enough“, pred ktorou sa návštevníci môžu odfotiť a pripomenúť si, ako veľmi je pre vnútorné prežívanie prijímať sa takými ako sú. Nadácia Orange prinesie na festival aj jedinečnú objímaciu stenu, kde si ktokoľvek môže prísť po vrúcne objatie, ktoré navodí pocit bezpečia, dobrú náladu, znižuje stres a vplýva na našu celkovú pohodu

Počas festivalu môžu zákazníci Orangeu posielať ľubovoľné SMS na krátke číslo 808 a prispieť tak organizácii IPčko sumou 1 euro. Výťažok bude použitý na psychologickú pomoc mladým ľuďom.

Tešíme sa na stretnutie s vami.

Minulé ročníky