e-Školy pre budúcnosť

V oblasti Vzdelávania realizujeme grantový program e-Školy pre budúcnosť zameraný na bezpečné a zodpovedné používanie digitálnych technológií deťmi.

O podporu grantového programu e-Školy pre budúcnosť je stále väčší a väčší záujem. Celkovo sme, za štyri roky dostali 439 vzdelávacích projektov a podporili sme až 180 z nich.

V tomto roku sme práve vyhodnotili štvrtý ročník tohto grantového programu.

Ambíciou grantového programu e-Školy pre budúcnosť je pomôcť v školách vzdelávať a viesť deti a tínedžerov k zodpovednému používaniu mobilných zariadení a internetu, ktoré sú pre nich dostupné prakticky denne, dokázať identifikovať možné riziká z používania technológií a v prípade negatívnej skúsenosti vedieť adekvátne reagovať.

Snažíme sa aj o zapájanie špeciálnych škôl do programu. Ide o cieľovú skupinu, ktorá sa môže oveľa ľahšie stať terčom negatívnych vplyvov digitálnych technológií. V poslednom ročníku komisia podporila jednu školu a jednu mimovládnu organizáciu, ktoré predložili projekty zamerané na žiakov s mentálnym alebo fyzickým postihnutím.

Informácie k téme bezpečného internetu môžete nájsť aj na špecializovanej webovej stránke www.detinanete.sk, kde sú rady a informácie pre všetkých, ktorí chcú zistiť viac o rizikách používania moderných technológií, aj o riešení prípadných problémov.

Grantový program realizujeme v spolupráci s Centrom pre filantropiu, n.o.

Informácie o práve ukončenom ročníku nájdete TU.

Informácie o predchádzajúcich ročníkoch programu nájdete v časti Úspešne sme ukončili.

Podporené projekty

Tandem, n. o.
Virtuálna intímna zóna Zistiť viac
ZŠ Pavla Križku, Kremnica