Digitálny svet pre každého

Na Slovensku sa zvyšuje počet ľudí, ktorí majú základné skúsenosti s používaním digitálnych technológií, rastie podiel užívateľov internetu aj intenzita jeho používania. Napriek tomu existujú v spoločnosti výrazné rozdiely označované ako digitálna priepasť, v ktorej sa ocitajú ľudia zo sociálne a ekonomicky znevýhodneného prostredia.

Nadácia Orange sa rozhodla, že prispeje k znižovaniu digitálnej nerovnosti, a to otvorením nového grantového programu Digitálny svet pre každého.

V Nadácií Orange si uvedomujeme, že prístup k digitálnym médiám a digitálna gramotnosť sú nevyhnutné pre náš každodenný život. Napriek tomu, nie každý z nás má tu možnosť byť súčasťou digitálneho sveta, a to buď kvôli obmedzenému alebo žiadnemu prístupu k digitálnym technológiám či nedostatkom potrebných zručností.

Cieľom pilotného grantového programu Digitálny svet pre každého je rozvíjať digitálnu gramotnosť zraniteľných skupín v riziku sociálneho vylúčenia a chudoby, uľahčiť im život v digitálnej dobe a v neposlednom rade znížiť digitálnu priepasť na Slovenku.

V programe podporíme projekty mimovládnych neziskových organizácií zamerané na dve oblasti:
  • rozvoj digitálnej gramotnosti zraniteľných skupín s limitovaným prístupom k technológiám,
  • budovanie personálnych kapacít mimovládnych organizácií pracujúcich so zraniteľnými skupinami.

Na nový grantový program sme vyčlenili celkovú sumu 100 000 EUR. Na jeden projekt je možné získať grant v max. výške 5 000 EUR. Viac informácií nájdete vo výzve nižšie.

Projekty je možné predkladať do 15. júna 2021.
Výsledky grantového programu vyhlásime 6. júla 2021.

Tešíme sa na vaše nápady.