Oslávili sme 15. narodeniny Nadácie Orange

Spoločne s vami už 15 rokov pomáhame zlepšovať život jednotlivcov i komunít a podporujeme užitočné nápady a aktivity v oblasti vzdelávania, sociálnej inklúzie a komunitného rozvoja. Od nášho vzniku sme podporili viac ako 7 000 užitočných nápadov a prerozdelili na ne celkovo vyše 8,7 milióna EUR.

V spoločnosti svojich priaznivcov, priateľov a partnerov sme 20. marca 2014 v design factory v Bratislave oslávili naše 15. narodeniny. Našou snahou je pomáhať aktívnym ľuďom premieňať ich dobré nápady na skutočnosť a šíriť tak optimistický pohľad na svet. K tomu motivujeme aj druhých.

Na narodeninovej oslave sme zároveň vyhlásili najoptimistickejší kraj, mesto a miesto na Slovensku. Zistili sme, že najviac optimistov žije v Banskobystrickom kraji, kde sme počas našej činnosti podporili presne 1 112 projektov. Ale aktívni ľudia sú napríklad aj na Orave, pretože keď sa pozrieme konkrétne na mestá, tak najviac projektov na počet obyvateľov sme podporili v meste Trstená . Bolo ich 36. A najoptimistickejším miestom je obec Brdárka v okrese Rožňava, kde sme z iniciatívy len 75 obyvateľov podporili tri projekty. Pozrite si video vyššie, ako to tam vyzerá. Aktívnych občanov v Brdárke sme sa rozhodli podporiť ďaľším finančným príspevkom 5 000 € na vybudovanie dielne ľudových remesiel, aby zachovali tradíciu a históriu obce pre ďalšie generácie.

Náš 15-ročný príbeh sme stručne zosumarizovali do Kroniky Nadácie Orange, ktorá pútavou formou približuje dôležité udalosti v našej činnosti. Na oslave narodenín sme kroniku slávnostne pokrstili. Jej krstnými mamami boli Oľga Feldeková, Viera Dubačová a správkyňa Nadácie Orange Andrea Cocherová, ktoré nám spoločne zaželali veľa ďalších úspešných rokov.