Festival pre dušu

V spolupráci s organizáciou IPčko sme pre vás zorganizovali druhé vydanie Festivalu pre dušu, ktorý bol tento rok venovaný téme bezpečného internetu.

Naučte seba, aj vaše deti, ako sa vyrovnať s nástrahami internetu na našom festivale.

Druhý online Festival pre dušu sa uskutočnil naživo v stredu 27. apríla 2022 od 19.00 hod. (celý program nižšie). Záznam z celého livestreamu si môžete pozrieť tu alebo na Facebooku Nadácie Orange a IPčka.

Program:

19.00   Nina Kohout – hudobný vstup
19.08   Úvodné slová organizátorov
19.15   Viete, čo robia vaše deti na internete? – diskusia

• Marek Madro – psychológ a riaditeľ, IPčko
    • Lucia Košťálová – školská psychologička
    • menameselassie (Matej Slažanský) – content creator
    • moderuje: Zuzana Kovačič Hanzelová

19.55   Predstavenie web stránky beznastrah.online, predstavenie a krst publikácie Bez nástrah online
20.10   Nina Kohout – rozhovor a hudobný vstup
20.20   Viete, ako môžete chrániť deti v online svete? – diskusia

• Zuzana Juráneková – poradkyňa, IPčko
    • Tomáš Zaťko – etický hacker
    • Mária Tóthová Šimčáková – detská psychologička
    • moderuje: Zuzana Kovačič Hanzelová

21.10   Nina Kohout – hudobný vstup

Krst unikátnej príručky pre rodičov a deti

Zuzana Juráneková a Marek Madro z IPčka vydali v spolupráci s Orange Slovensko špeciálnu príručku s názvom Bez nástrah online. Ide o unikátneho sprievodcu online svetom pre rodičov a tých dospelých, ktorí chcú spolu s deťmi bezpečne spoznávať svet internetu. Príručka Bez nástrah online je dostupná vo všetkých kníhkupectvách. Príručku na Festivale pokrstila Veronika Cifrová Ostrihoňová.

Rovnako ako táto publikácia, bol predstavený aj portál beznastrah.online, ktorý má za cieľ pomôcť najmä rodičom a všetkým, ktorí pracujú s deťmi, prinášať im informácie o rizikách a nástrahách internetu a ponúkať rady a odporúčania, ako ich eliminovať.

Počas festivalu a do konca august 2022 prebiehala SMS zbierka na podporu IPčka. Zákazníci Orangeu sa mohli zapojiť sumou 1 euro zaslaním ľubovoľnej SMS na číslo 808.

Tešíme sa na vás.

Minulé ročníky